22 راهکار ارتباطی برای بازاریابی تلفنی
آموزش بازاریابی تلفنی، همراه با انجام عملی آن، می تواند نگرش مثبتی نسبت به بازاریاب تلفنی ایجاد کند. به دلیل نگرش منفی است که اکثر فروشندگان ترجیح می دهند از طریق پیامک با مشتریان ارتباط برقرار کنند. اگر از هر فروشنده ای بخواهید که در مورد فرآیند فروش خود صادق باشد، مطمئناً به شما خواهد گفت که تماس های سرد وحشتناکی داشته است. خبر خوب این است که می توانیم از تجربه فروشندگان ارشد برای حذف تماس سرد در فرآیند فروش استفاده کنیم. با اکادمی امیرلطفی همراه باشید.
تکنیک های بازاریابی تلفنی
1.ذهن خود را آماده کنید.
تماس های تلفنی به خودی خود می توانند استرس زا باشند، به خصوص اگر برای برقراری آن آمادگی نداشته باشید. بنابراین قبل از شروع هر گونه فروش تلفنی و هر مکالمه ای، باید خود را در چارچوب ذهنی درست قرار دهید. برای این کار بهتر است از قبل یک متن تهیه کنید یا نکات مهم را یادداشت کنید تا در طول هر تماس متمرکز و آرام باشید.
2.هدف فکری داشته باشید.
شما باید برای هر تماس تلفنی فروش هدف خاصی در ذهن داشته باشید تا احتمال موفقیت در فروش خود را افزایش دهید. به طور معمول، هدف نهایی کردن فروش و معامله است. اما در برخی موارد، هدف شما فروش یک محصول خاص، فروش نسخه ای از یک محصول جدید یا حتی جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان بالقوه است.
3.روی صدای خود کار کنید.
همانطور که می دانید لحن گفتار در هر مکالمه ای بسیار مهم است و می تواند تاثیر بسزایی در مخاطب داشته باشد. لحن شما در هر تماس علاوه بر بیان تسلط بر حرفه تان باید آرام باشد. اما بدون تمرین نمی توان به رسیدن به این ترکیب امیدوار بود. بنابراین، قبل از شروع فروش تلفنی یا در حین مکالمه، به آن توجه ویژه ای داشته باشید و سعی کنید نقاط ضعف خود را بیابید و برطرف کنید.
4.صدای خود را ضبط کنید.
برای بهبود عملکرد خود، بهتر است صدای خود را در ابتدای مکالمات و فروش تلفنی ضبط کنید. سپس به آنها گوش دهید و نقاط ضعف خود را یادداشت کنید و در گفتگوهای بعدی آنها را اصلاح کنید.
5.اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.
اعتماد به نفس عامل بسیار مهمی در ایجاد لحن آرام در تماس است. بنابراین، مهم است که به تلاش برای بهبود ادامه دهید. در حین انجام این کار، می توانید روی توانایی های خود تمرکز کنید و سعی کنید آنها را تقویت کنید. با آینده نگری و با اعتماد به نفس کار کنید. اعتماد به نفس شما به عنوان یک بازاریاب تلفنی قطعا در طول زمان افزایش می یابد و تماس های بیشتری برقرار خواهید کرد.
6.از بحث های غیر ضروری بپرهیزید.
صحبت های کوچک در ابتدای هر تماس می تواند دوستانه و طبیعی باشد. اما اندازه بزرگ آن حواس پرتی و وقت گیر است. بنابراین آنها را تا حد امکان کوتاه نگه دارید و روی هدف اصلی تماس های خود تمرکز کنید.
7.موانع را پیش بینی کنید.
همه مکالمات شما خوب پیش نمی رود. در واقع ممکن است در حین مکالمه مشکلاتی پیش بیاید. سعی کنید آنها را پیش بینی کنید و در صورت برخورد با آنها پاسخ صحیح را در نظر بگیرید. به این ترتیب روش های بازاریابی تلفنی موثرتر می شوند.
8.نکات مفیدی را برای استفاده در مکالمات خود به خاطر بسپارید.
حتی اگر مجبور نیستید برای هر تماس تلفنی به متن گفتگوی خود به صورت دقیق پایبند باشید، ایده خوبی است که یک طرح کلی داشته باشید. برخی از موضوعات و اطلاعات مفید را در ذهن داشته باشید تا اگر اطلاعات شما از کنترل خارج شد، بتوانید به موضوع اصلی برگردید.
9.با زبان خود صحبت کنید.
اگر مخاطبان شما احساس کنند که به جای صحبت از زبان خود، متن خاصی را می خوانید، احساس خوبی نخواهند داشت و در نهایت احتمال خرید کمتری خواهند داشت. سعی کنید به طور طبیعی با مشتریان صحبت کنید و به متون و اصول خاصی تکیه نکنید.
10.نقاط مشترک با مشتریان پیدا کنید.
در صورت امکان، باید بتوانید از طریق تلفن، زمینههای مشترک با مشتریان خود را پیدا کنید. به عنوان مثال، اگر همکارانی از همان شهر یا مشابه خود دارید، می تواند یک راه عالی برای ایجاد روابط نزدیک با آنها باشد.
11.فضایی راحت برای خود ایجاد کنید.
هنگام برقراری تماس تلفنی، هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی باید در حالت آرامش باشید. بنابراین بهتر است فضای کار خود را به گونه ای بچینید که احساس امنیت و آرامش داشته باشید. به عنوان مثال، یک صندلی راحت بگیرید، عکس های خانوادگی قرار دهید، گلدان های مورد علاقه خود را جلوی دید قرار دهید و غیره.
12.چند کار را همزمان انجام ندهید.
ممکن است فکر کنید که اگر کارهای دیگری را در حین تلفن انجام دهید، مشکلی پیش نخواهد آمد. اما بدانید که مشتریان شما سزاوار توجه کامل شما هستند. همچنین از طرفی باید در مکالمات تلفنی تمرکز زیادی داشته باشید.
13.با قدرت صحبت کنید.
در تماس های تلفنی صدایی آزرده یا ناخوشایند نداشته باشید. بنابراین قبل از تماس خود را با تنقلات سالم یا ورزش سبک تغذیه کنید.
14.خود را به جای مشتری بگذارید.
وقتی با مشتریان بالقوه صحبت می کنید، سعی کنید مسائل را از دید آنها ببینید. مهم است که خود را به گونه ای معرفی کنید که به آنها بفهمانید نیازها و مشکلات آنها را درک می کنید. در این صورت آنها راحت تر به شما اعتماد می کنند و احتمال خرید بیشتری دارند.
15.بر منافع مشتریان بالقوه خود تمرکز کنید.
به جای اینکه همیشه در مورد ویژگی های محصول خود صحبت کنید، بهتر است برای بهبود تکنیک فروش تلفنی، روی مزایا و منافعی که محصول شما می تواند برای مشتریان به ارمغان بیاورد، تمرکز کنید. به عنوان مثال، اگر یک برنامه نرم افزاری را ارائه می دهید، می توانید به جای اینکه فقط ویژگی های مختلف آن را توصیف کنید، در مورد اینکه چگونه محصول شما به مشتری در صرفه جویی در زمان کمک می کند، صحبت کنید.
16.سوابق کاری خود را برجسته کنید.
همچنین می توانید کمی در مورد سابقه و قیمت شرکت خود صحبت کنید تا کیفیت محصول و توانایی خود را در ارائه آن تایید کنید. به عنوان مثال، می توانید رتبه یا امتیاز بالای کار خود را ذکر کنید یا در مورد چند سال تجربه موفق در تجارت صحبت کنید.
17.از مشتریان خود سوال بپرسید.
برای فروش موثر، ابتدا باید نیازها و نگرانی های مشتریان خود را درک کنید. برای رسیدن به این هدف بهتر است در ابتدای تماس سوالات لازم را از آنها بپرسید و سپس بر اساس پاسخ آنها به گفتگو ادامه دهید.
18.اصرار به خرید نکنید.
نباید در طول مکالمه زیاده روی کنید یا بر فروش محصول خود اصرار کنید. با این کار مشتریان را دلسرد می کنید و فرصت خود را برای تجارت با آنها از بین می برید.
19.تماس های خود را به موقع پایان دهید.
همچنین نباید تماس های خود را طولانی کنید. اگر به صحبت کردن ادامه دهید، مخاطبین شما خسته می شوند و دیگر علاقه ای به صحبت با شما نخواهند داشت.
حتی اگر علاقه مند به خرید از شما باشند، ممکن است زمان کافی برای صحبت با شما نداشته باشند، بنابراین با حضور شما حواسشان پرت می شود. پس در اسرع وقت موضوع مورد نظر خود را انتخاب کرده و به گفتگو پایان دهید.
20.به اعمال خود سرعت دهید.
برای ارتباط با مخاطبین بیشتر، کار خود را سرعت دهید. اکثر مردم به شما پاسخ نمی دهند یا از شروع مکالمه خودداری می کنند. بنابراین هرچه تماس های بیشتری برقرار کنید، احتمال فروش شما بیشتر می شود.
21.سعی کنید با گروه تماس بگیرید.
به جای تماس با افراد به صورت فردی، چت گروهی را امتحان کنید. علاوه بر افزایش سرعت با این روش، می توانید احساس راحتی بیشتری نیز داشته باشید.
22.ناامید نشوید.
اگر مخاطبین با شما موافقت نکردند یا معامله با شما را قبول نکردند، ناامید نشوید. شما نباید انتظار داشته باشید که آنها بخواهند بدون هیچ پیش زمینه ای از شما خرید کنند. بنابراین اگر درخواست شما رد شد، آنها را ترک کنید و به تماس بعدی بروید.
جمع بندی بازاریابی تلفنی
خیابان فروش دو طرفه است. اگر مهارت ها و نگرش شخصی خود را نادیده بگیرید (حتی وقتی به مشتریان فکر می کنید)، نمی توانید به بالاترین حجم فروش دست یابید. مشتریان به کسانی اعتماد می کنند که می دانند چه کاری انجام دهند. سعی کنید در کاری که انجام می دهید بهترین باشید تا مشتریان متوجه شوند که کار شما چقدر منحصر به فرد است. اینگونه می دانند که اگر به سراغ دیگری بروند، ارزش زیادی را از دست خواهند داد.
بزرگ فکر کنید و اهداف بزرگی را برای به چالش کشیدن خود تعیین کنید. اقتصاد رفتاری پیشنهاد می کند که اهداف خود را سازماندهی کنید و آنها را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید. از میان تکنیکهای فروش تلفنی ذکر شده، ابتدا کارهای سادهتر را انجام دهید تا رگههای موفقیت به دست آورید. به این ترتیب سرعت، اعتماد به نفس و انگیزه لازم برای پیروزی در چالش بعدی را به دست خواهید آورد.
صرفا برای مطالعه
دیدگاهتان را بنویسید