سی نکته در ارتباط موثر با مشتریان
ارتباط موثر با مشتریان میتواند تصویر شما را در ذهنها حک کند. یادگیری مهارت های ارتباطی میتواند در بهبود فردی شما کمک کند. یک تصور غلط رایج در بین مشاغل وجود دارد که مسئولیت تعامل با مشتری تنها بر عهده بخش فروش، خدمات یا پشتیبانی است. هنگام برقراری ارتباط با مشتریان، تمام بخش های شرکت باید درگیر باشند. چه یک شرکت B2B یا یک شرکت B2C، از فروش یا پشتیبانی فنی گرفته تا توسعه دهندگان نرم افزار یا بخش حسابداری، کل شرکت باید مشتری محور باشد.
در تصویر بزرگتر، شرکتهایی که نحوه ارتباط با مشتریان خود را بهبود میبخشند، میتوانند نقطه تمایز خود را در بازار ایجاد کنند.
نحوه ارتباط موثر با مشتریان
راه دیگر برای ارتباط با مشتریان، برقراری ارتباط از طریق تعامل شخصی و پاسخهای فعالانه است. شما باید به مشتریان در هر کجا که هستند، دسترسی پیدا کنید.
یکی از بهترین مهارت های خدمات مشتری این است که به آنها نشان دهید از آنها قدردانی می کنید و از طریق نظرسنجی ها بازخورد دریافت کنید.
مشتریان کسب و کار شما را هدایت می کنند، به همین دلیل است که ارتباط موثر با مشتریان و تعامل صحیح با آنها بسیار مهم است. فقط در مواقعی که نیاز به تجارت با مشتریان خود دارید، با آنها تماس نگیرید، راه هایی را بیابید که به طور مرتب با آنها در تماس باشید و به نیازهای آنها رسیدگی کنید.پ
مشتری دوست دارد با او چگونه رفتار شود؟
لبخند بزنید
مردم از جانب کسانی که لبخند بر لب دارند احساس خطر نمی کنند. با لبخند آرامش را به مشتری منتقل کنید.
تماس چشمی برقرار کنید.
وقتی با مشتری رو در رو هستید، مشتری احساس می کند که به او توجه می شود.
از تلفن همراه خود استفاده نکنید.
هنگام تماس با مشتریان از تلفن همراه خود استفاده نکنید. حتی اگر همکارتان تماس گرفت، بگویید مشتری دارم و بعداً با شما تماس میگیرم. مشتری باید احساس کند که مورد توجه قرار گرفته و از هر چیز دیگری مهمتر است.
وظیفه شما حل مشکل مشتری است.
به مشتریان کمک کنید حتی اگر کمک به آنها منجر به فروش نشود. خود را به عنوان یک مشاور و کمک کننده مشتری در نظر بگیرید. فقط به فروش فکر نکنید.
موارد زیر به مشتریان شما مربوط نمی شود.
– حقوقتان دیر شده است
-امروز حوصله ندارید
– با مدیرتان بحث کردید
همیشه با مشتریان خود صادق باشید.
همیشه حقیقت را به مشتریان خود بگویید. سعی نکنید مشتریان را فریب دهید. همیشه کار درست را انجام دهید. به این ترتیب مشتریان بیشتر به شما اعتماد می کنند
رقبای خود را بشناسید.
شناخت رقبا به شما اهرمی قدرتمند می دهد. رقبای شما چه کسانی هستند؟ قیمت محصولات مشابه در بازار چقدر است؟ چه خدماتی بیشتر از شما ارائه می دهند؟ چه مزیتی نسبت به آنها دارید؟
از مشتریان تشکر کنید.
پاداش منجر به تکرار یک عمل می شود. با تشکر از مشتری به او پاداش دهید و باعث می شود دوباره از شما خرید کند. همیشه مشتریان خود را خوشحال کنید و با دیدن سوال شما از آنها تشکر کنید.
کارت ویزیت را به مشتری نشان دهید.
کارت ویزیت تمامی اطلاعات شما را در کمترین زمان ممکن در اختیار مشتریان قرار می دهد. سعی کنید کارت ویزیت خود را حرفه ای جلوه دهید. از مشتریان خود بخواهید که به شما مراجعه کنند. از آنها بخواهید سه نفر از دوستان خود را که به خدمات شما نیاز دارند به شما معرفی کنند و برای این کار تشکر کنید یا پاداشی در نظر بگیرید.
حقوق مشتریان را رعایت کنید.
نوبت را دنبال کنید. اگر برای مشتری کار می کنید و مشتری دیگری آمده است، به او بگویید که منتظر نوبت خود باشد. اگر این رویکرد شما باشد، مشتریان احساس خواهند کرد که حقوق آنها رعایت می شود. و آنها احساس ناراحتی نمی کنند.
پاسخ های یک کلمه ای به مشتریان خود ندهید.
از کلماتی مثل نه یا تکان دادن سر استفاده نکنید. سعی کنید تا حد امکان مودبانه و کامل به مشتریان پاسخ دهید.
به مشتریان خود کمک کنید آنچه را که نیاز دارند پیدا کنند.
حتی اگر محصول یا خدمات مورد نظر او را ندارید، او را راهنمایی کنید تا نیازهایش را برطرف کند.
با همکاران خود صحبت نکنید.
اگر با دوستی صحبت می کنید و مشتری حضور دارد، بهتر است به دوست خود در مقابل مشتری بگویید که در این زمان نمی توانید صحبت کنید. گوش دادن به مشتری همیشه مهم است.
از شوخی بپرهیزید.
هرگز از روی رسمی شوخی نکنید. اجازه ندهید شوخی هایی که کارمندان با یکدیگر یا فروشندگان با مشتریان انجام می دهند، شما را از حالت رسمی خارج کند.
از دیگران انتقاد نکنید.
همیشه مثبت صحبت کنید و رقبا را نابود نکنید. همیشه از کلمات مثبت استفاده کنید. اگر مشتریان در مورد رقبای شما چیزهای بدی می گویند. به آنها نپیوندید و در مورد رقبای خود پشت سرتان حرف بد نزنید.
روی مشتری تمرکز کنید، با چیزهای اطرافتان بازی نکنید.
با موبایل یا لپ تاپ خود بازی نکنید. تمام احساسات و توجه شما باید معطوف مشتری باشد. شما باید اهمیت را به مشتری منتقل کنید.
اعصاب مشتری را خرد نکنید.
به عنوان مثال، همیشه مشتری را دنبال نکنید. محرمانه بودن مشتری و فاصله مناسب از مشتری را حفظ کنید. خود را جای مشتری بگذارید و اعصاب مشتری را خرد نکنید.
در احوالپرسی پیش قدم شوید و به گرمی پاسخ دهید.
در صورت امکان، اولین کسی باشید که تشکر می کند و در پاسخ به تشکر از زبان مناسب و چهره ای باز برای ابراز موافقت خود با مشتری استفاده کنید.
هدف شما کمک کردن باشد، حتی اگر هیچ منفعتی وجود نداشته باشد.
متأسفانه بسیاری از فروشندگان وقتی متوجه می شوند که مشتری ممکن است از آنها خرید نکند، بدون حوصله به سؤالات دیگر پاسخ می دهند و نمی خواهند به مشتری کمک کنند. حتی اگر از شما آدرسی خواستند، به آنها راهنمایی کنید.
هنگام برخورد با مشتری به دقت به او گوش دهید.
هنگام برقراری ارتباط با دیگران، مهم است که طرف مقابل مطمئن باشد که صدای شما شنیده می شود. به همین دلیل با طرف مقابل وارد گفتگو شوید و به حرف های او پاسخ دهید.
مشاور مشتری باشید.
با درک نیازها و خواسته های مشتری به عنوان یک مشاور می توانید او را به خریدی خوب و ارزشمند راهنمایی کنید و از این طریق مشتری خود را برای مدت طولانی نگه دارید. اگر مشتری احساس کند که شما به منافع او قبل از منافع خود فکر می کنید، به شما اعتماد خواهد کرد.
مراقب اطلاعات فنی باشید.
مشتریان ممکن است اطلاعات فنی کمتری نسبت به شما داشته باشند. بنابراین هنگام توضیح دادن این سؤالات برای آنها مراقب باشید. اگر از اختصارات استفاده می کنید، حتما به معنی آنها توجه کنید.
از مقایسه برای توضیح ایده های فنی استفاده کنید.
بهترین راه برای توضیح مفاهیم فنی برای مشتریان استفاده از قیاس است.
با شخصیت باشید.
هیچ کس یک فرد دمدمی مزاج را دوست ندارد. اگر روحیه تان خوب است و با مشتری خوب رفتار می کنید و دفعه بعد که حواس شما به چیز دیگری پرت می شود جواب سلام مشتری را نمی دهید، شخصیت شما در مشتری مثل یک آدم بداخلاق شکل می گیرد. روی مدیریت احساسات خود کار کنید تا دیگران وظیفه خود را در قبال شما بدانند.
به ظاهر و نظافت خود توجه کنید.
شما با ظاهر خود اولین تاثیر را بر روی مخاطب می گذارید. لذا، به ظاهر خود بسیار اهمیت دهید.
کلمات خود را ساده و دقیق نگه دارید.
سعی کنید در هنگام برقراری ارتباط با مشتری تا حد امکان شفاف باشید. عدم پیچیدگی در اشتراک گذاری محتوا به شما کمک می کند ارتباط بهتری برقرار کنید. هنگام ارتباط با مشتری غیر فنی از استفاده از اصطلاحات فنی و پیچیده خودداری کنید.
در پاسخ به سوالات مشتری سریع عمل کنید.
هرگز مشتری را معطل نکنید. به مشتری توجه کنید. به سوالات خود به درستی پاسخ دهید و کارهایی را که باید انجام دهید در اسرع وقت انجام دهید.
در رفتار خود نشان دهید که مشتری شما فرد مهمی است.
یکی دیگر از راه های موثر برای تعامل با مشتری این است که مطمئن شوید مشتری شما مهم است. اعتماد داشته باشید که مشتری رئیس شماست. اگر به مشتری خود احساس خوبی را القا نکنید، دیگر شما را انتخاب نخواهند کرد.
از نام مشتری استفاده کنید.
تا حد امکان نام مشتریان خود را بیاموزید و از آنها در مکالمه استفاده کنید. این موضوع، در برخورد با مشتریان موثر است.
وقتی کارتان تمام شد با مشتری خداحافظی کنید.
خداحافظی به اندازه سلام کردن مهم است. پس از پایان کار با مشتری، بهتر است آنها را به درستی بدرقه کنید. با لحن مناسب و چهره ای خندان از مشتری خداحافظی کنید.
جمع بندی ارتباط موثر با مشتریان
در این مقاله، ما 30 راه برای برقراری ارتباط موثر با مشتریان را بیان کرده ایم. در هر یک از این راه ها می توانید مسیری را ایجاد کنید که رضایت مشتریانتان را جلب کند.
دیدگاهتان را بنویسید