10 نکته قیمتگذاری که باید به آن توجه کنید
نکته قیمتگذاری می تواند یک کار دشوار و چالش برانگیز باشد. در نهایت، همه ما باید برای محصولات و خدمات خود قیمت گذاری کنیم. بنابراین سوال این است که چگونه می توانیم این کار را به بهترین نحو انجام دهیم؟ احتمالاً پاسخ برای شما واضح است: ما باید وضعیت بازار، مشتریان و رقبا را به درستی ارزیابی کنیم، هزینه های خود را بدانیم و بر اساس این اطلاعات تصمیم گیری کنیم. هیچ فرمول جادویی برای پیروی وجود ندارد. پس تنها راه برای به دست آوردن بهترین قیمت ها این است که کمی وقت بگذارید و با قیمت های خود بازی کنید. ما در اکادمی امیر لطفی بهترین نکات قیمت گذاری را بررسی و با هم مطالعه می کنیم:
نکته قیمتگذاری1: همین قیمت روی فروش تاثیر منفی می گذارد!
انتخاب های زیاد می تواند مشتری را گیج کند و با محدود کردن انتخاب ها می توانید فشار تصمیم گیری برای آنها را از بین ببرید. با این حال، نکته دیگری وجود دارد که باید به آن توجه کرد: تفاوت در انتخاب ها باید محسوس باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، اگر دو کالای مشابه قیمت یکسانی داشته باشند، احتمال خرید آنها کمتر از زمانی است که قیمت آنها حداقل کمی متفاوت باشد.
البته، شما تی شرت های مشابه را با قیمت های مختلف نمی فروشید. فقط سعی کنید دلیل شک و تردید مشتری را بفهمید. وقتی اقلام مشابه با قیمتهای مشابه به فروش میرسند، همه به جای تصمیمگیری، اقدامی را متوقف میکنند. پس بهتر است در مورد تفاوت کالا و خدمات در قیمت خود توضیح دهید.
نکته قیمتگذاری2: لنگرهای قیمت را رها کنید!
می گویند بهترین راه برای فروش ساعت 2 میلیونی این است که آن را در کنار ساعت 10 میلیون تومانی قرار دهیم. دلیل این امر یک سوگیری ذهنی بسیار رایج است، به نام لنگر انداختن (که البته نام بسیار مناسبی است). لنگر انداختن به این معنی است که ما تمایل داریم در هنگام تصمیم گیری بیش از حد به اطلاعات اولیه ای که دریافت کرده ایم تکیه کنیم.
بنابراین، قرار دادن محصولات و خدمات خاص در کنار گزینه استاندارد می تواند آنها را برای مشتریان بالقوه ارزشمندتر کند و گزینه اقتصادی را فرصتی نادر به نظر برساند.
نکته قیمتگذاری3: بر این اساس قیمت را افزایش دهید!
طبق قانونی که به قانون وبر معروف است، تفاوت درک شده بین دو محرک با شدت محرک رابطه مستقیم دارد. به عبارت دیگر، تغییری که در یک جسم احساس می کنیم به اندازه قبلی آن بستگی دارد. قانون وبر در بازاریابی بسیار مفید است. به خصوص زمانی که فروشنده بخواهد قیمت محصولات و خدمات خود را افزایش دهد. البته وقتی صحبت از افزایش قیمت میشود، درصد جادویی وجود ندارد، اما طبق قانون وبر، به طور متوسط 10 درصد افزایش قیمت مقداری است که مصرف کنندگان نسبت به آن حالت تدافعی نخواهند داشت. البته همانطور که می دانید و قبلا هم گفتیم، متغیرهای زیادی هستند که روی قیمت ها تاثیر می گذارند. بنابراین قانون وبر بیشتر به عنوان چارچوبی برای تعیین دامنه افزایش قیمت ها استفاده می شود تا یک قانون سخت.
نکته قیمتگذاری4: فشار روانی کمتری به مشتری وارد کنید!
ذهن انسان طوری طراحی شده است که تا زمانی که تحت فشار قرار نگیرد به خرج کردن ادامه دهد. با توجه به اقتصاد عصبی حد پیشرفت انسان نقطه ای است که درد محسوس از گنج محسوس بیشتر است این یک نکته قیمتگذاری است
نکته قیمتگذاری5: ارزش محصول را به شکل مناسب بیان کنید.
محاسبه سود اشتراک ماهیانه 50000 تومانی برای مشتری آسانتر از محاسبه سود 600000 تومانی اشتراک سالانه است. بنابراین باید ارزش محصول یا خدمات خود را در قالب مناسب برجسته کنید این یک نکته قیمتگذاری است.
نکته قیمتگذاری6: محصولات را به صورت یک بسته کامل ارائه دهید.
کیت های مسافرتی خودرو نمونه ای عالی از این فناوری هستند. این بسته ها فروش بسیار خوبی دارند. دلیلش این است که توجیه خرید یک بسته کامل آسانتر از خرید جداگانه صندلیهای گرمکن، ناوبری و کمکهای کنار جادهای است.
نکته قیمتگذاری7: یا اثربخشی هدفمند یا جذابیت
برای کسانی که برای حسابداری پول خرج می کنند، تمرکز روی استفاده از محصول موثرتر است. مثلاً پیامی که می گوید: «ماساژور کمر می تواند درد را تسکین دهد». در این میان، افراد زیادهرو وقتی بر لذت تأکید میکنند، خوشحالتر میشوند: «این ماساژور پشت میتواند آرامش داشته باشد».
نکته قیمتگذاری8: آیا مقایسه قیمت ها با دیگران موثر است؟
وقتی بدون استراتژی مناسب بر قیمت های پایین خود در مقایسه با رقبای خود تاکید کنید، نتیجه بدون شک فروش کمتر خواهد بود. طبق یک مطالعه، اگر به مشتریان دلیل قانع کننده ای برای مقایسه قیمت ها ارائه نشود، می تواند تأثیر منفی زیادی بر فروش داشته باشد. به عبارت ساده تر، اگر مستقیماً از مشتریان بخواهید قیمت های شما را با رقبای شما مقایسه کنند، اعتمادشان به شما از دست خواهد رفت.
اکنون ممکن است از خود بپرسید مقایسه قیمت چه زمانی موثر است؟
شما باید روی چرایی پایین بودن قیمت خود تمرکز کنید و یک مقایسه ساده قیمت انجام دهید.
نکته قیمتگذاری9: داستان پشت محصول بسیار چشمگیر است!
آیا زمانی فرا می رسد که یک بطری آب معدنی را گرانتر از قیمت واقعی بخریم؟ منطق به ما می گوید که این هرگز نباید اتفاق بیفتد. در واقع، محیط و تاریخ پیرامون یک محصول میتواند تأثیر زیادی روی ما بگذارد.
این تجربه به ما توضیح می دهد که چرا مردم مایلند برای یک «دوره چند رسانه ای» بیشتر از یک کتاب الکترونیکی هزینه کنند. حتی زمانی که اطلاعات داده شده در هر دو یکسان باشد. دلیل ساده است: درک ما از مشکلات تأثیر زیادی در توجیه قیمت محصول دارد. با این حال، به نفع شماست که یک داستان جذاب برای محصول خود ایجاد کنید و آن داستان را به درستی منتقل کنید. ممکن است فکر کنید که این واقعاً واضح است، اما ما می بینیم که اهمیت آن تا حد زیادی نادیده گرفته شده است این یک نکته قیمتگذاری است.
نکته قیمتگذاری10: تفاوت قیمت چه تاثیری بر مشتریان شما دارد؟
اکثر ما مفهوم «ارزش» را درک نمی کنیم و بنابراین می توان به روش های غیرعادی فریب خورد.
بهتر است در قیمت گذاری محصولات خود مراقب باشید تا چیز اضافی به قیمت اضافه نشود و ساده ترین شکل ممکن را برای بیان انتخاب کنید.
حرف آخر ما در مورد قیمت و قیمت گذاری
محصولات و خدمات عالی محصولات و خدماتی هستند که کیفیت و قیمت مناسبی داشته باشند. این بدان معنی است که شما نباید از بازی کردن با قیمت های خود هراس داشته باشید تا مصالحه مناسب را پیدا کنید و بالاترین فروش را به دست آورید. البته به شرطی که با دقت و در مکان های مناسب از آن استفاده کنید.
هدف از این اطلاعات فقط کمک به شما در روند قیمت گذاری و آسان کردن این مسیر برای شما بود. این بدان معناست که شما می توانید از آنها به عنوان سکوی پرتاب استفاده کنید، اما در نهایت این به شما بستگی دارد که به خط پایان برسید و نکته قیمتگذاری را رعایت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید